Shri Vishnu Ashtottara Shatanamavali
No. | Sanskrit Name | Translation | Mantra |
---|---|---|---|
1 | विष्णु | Vishnu | ॐ विष्णवे नमः। |
2 | लक्ष्मीपति | Lakshmipati | ॐ लक्ष्मीपतये नमः। |
3 | कृष्ण | Krishna | ॐ कृष्णाय नमः। |
4 | वैकुण्ठ | Vaikuntha | ॐ वैकुण्ठाय नमः। |
5 | गरुडध्वजा | Garudadhwaja | ॐ गरुडध्वजाय नमः। |
6 | परब्रह्म | Parabrahma | ॐ परब्रह्मणे नमः। |
7 | जगन्नाथ | Jagannatha | ॐ जगन्नाथाय नमः। |
8 | वासुदेव | Vasudeva | ॐ वासुदेवाय नमः। |
9 | त्रिविक्रम | Trivikrama | ॐ त्रिविक्रमाय नमः। |
10 | दैत्यान्तका | Daityantaka | ॐ दैत्यान्तकाय नमः। |
11 | मधुरि | Madhuri | ॐ मधुरिपवे नमः। |
12 | तार्क्ष्यवाहन | Taksharyavahana | ॐ तार्क्ष्यवाहनाय नमः। |
13 | सनातन | Sanatana | ॐ सनातनाय नमः। |
14 | नारायण | Narayana | ॐ नारायणाय नमः। |
15 | पद्मनाभा | Padmanabha | ॐ पद्मनाभाय नमः। |
16 | हृषीकेश | Hrishikesha | ॐ हृषीकेशाय नमः। |
17 | सुधाप्रदाय | Sudha pradaya | ॐ सुधाप्रदाय नमः। |
18 | माधव | Madhava | ॐ माधवाय नमः। |
19 | पुण्डरीकाक्ष | Pundarikaksha | ॐ पुण्डरीकाक्षाय नमः। |
20 | स्थितिकर्ता | Sthitikarta | ॐ स्थितिकर्त्रे नमः। |
21 | परात्परा | Paratpara | ॐ परात्पराय नमः। |
22 | वनमाली | Vanamali | ॐ वनमालिने नमः। |
23 | यज्ञरूपा | Yagyaroopa | ॐ यज्ञरूपाय नमः। |
24 | चक्रपाणये | Chakrapanaye | ॐ चक्रपाणये नमः। |
25 | गदाधर | Gadadhara | ॐ गदाधराय नमः। |
26 | उपेन्द्र | Upendra | ॐ उपेन्द्राय नमः। |
27 | केशव | Keshava | ॐ केशवाय नमः। |
28 | हंस | Hamsa | ॐ हंसाय नमः। |
29 | समुद्रमथन | Samudramathana | ॐ समुद्रमथनाय नमः। |
30 | हरये | Hari | ॐ हरये नमः। |
31 | गोविन्द | Govinda | ॐ गोविन्दाय नमः। |
32 | ब्रह्मजनक | Brahmajanaka | ॐ ब्रह्मजनकाय नमः। |
33 | कैटभासुरमर्दनाय | Kaitabhasuramardana | ॐ कैटभासुरमर्दनाय नमः। |
34 | श्रीधर | Shridhara | ॐ श्रीधराय नमः। |
35 | कामजनकाय | Kamajanaka | ॐ कामजनकाय नमः। |
36 | शेषशायिनी | Sheshashayini | ॐ शेषशायिने नमः। |
37 | चतुर्भुज | Chaturbhuja | ॐ चतुर्भुजाय नमः। |
38 | पाञ्चजन्यधरा | Panchajanyadhara | ॐ पाञ्चजन्यधराय नमः। |
39 | श्रीमत | Shrimata | ॐ श्रीमते नमः। |
40 | शार्ङ्गपाणये | Sharngapana | ॐ शार्ङ्गपाणये नमः। |
41 | जनार्दनाय | Janardana | ॐ जनार्दनाय नमः। |
42 | पीताम्बरधराय | Pitambaradhara | ॐ पीताम्बरधराय नमः। |
43 | देव | Deva | ॐ देवाय नमः। |
44 | सूर्यचन्द्रविलोचन | Suryachandravilochana | ॐ सूर्यचन्द्रविलोचनाय नमः। |
45 | मत्स्यरूप | Matsyaroopa | ॐ मत्स्यरूपाय नमः। |
46 | कूर्मतनवे | Kurmatanave | ॐ कूर्मतनवे नमः। |
47 | क्रोडरूप | Krodaroopa | ॐ क्रोडरूपाय नमः। |
48 | नृकेसरि | Nrikesari | ॐ नृकेसरिणे नमः। |
49 | वामन | Vamana | ॐ वामनाय नमः। |
50 | भार्गव | Bhargava | ॐ भार्गवाय नमः। |
51 | राम | Rama | ॐ रामाय नमः। |
52 | बली | Bali | ॐ बलिने नमः। |
53 | कल्कि | Kalki | ॐ कल्किने नमः। |
54 | हयानना | Hayanana | ॐ हयाननाय नमः। |
55 | विश्वम्भरा | Vishwambhara | ॐ विश्वम्भराय नमः। |
56 | शिशुमारा | Shishumara | ॐ शिशुमाराय नमः। |
57 | श्रीकराय | Shrikara | ॐ श्रीकराय नमः। |
58 | कपिल | Kapila | ॐ कपिलाय नमः। |
59 | ध्रुव | Dhruva | ॐ ध्रुवाय नमः। |
60 | दत्तत्रेय | Dattatreya | ॐ दत्तत्रेयाय नमः। |
61 | अच्युता | Achyuta | ॐ अच्युताय नमः। |
62 | अनन्त | Ananta | ॐ अनन्ताय नमः। |
63 | मुकुन्द | Mukunda | ॐ मुकुन्दाय नमः। |
64 | दधिवामना | Dadhivamana | ॐ दधिवामनाय नमः। |
65 | धन्वन्तरी | Dhanvantari | ॐ धन्वन्तरये नमः। |
66 | श्रीनिवास | Shrinivasa | ॐ श्रीनिवासाय नमः। |
67 | प्रद्युम्न | Pradyumna | ॐ प्रद्युम्नाय नमः। |
68 | पुरुषोत्तम | Purshottama | ॐ पुरुषोत्तमाय नमः। |
69 | श्रीवत्सकौस्तुभधरा | Shrivatsa koustubhadhara | ॐ श्रीवत्सकौस्तुभधराय नमः। |
70 | मुरारात | Murarata | ॐ मुरारातये नमः। |
71 | अधोक्षजा | Adhokshaja | ॐ अधोक्षजाय नमः। |
72 | ऋषभाय | Rishabha | ॐ ऋषभाय नमः। |
73 | मोहिनीरूपधारी | Mohiniroopadhari | ॐ मोहिनीरूपधारिणे नमः। |
74 | सङ्कर्षण | Sankarshana | ॐ सङ्कर्षणाय नमः। |
75 | पृथवी | Prithvi | ॐ पृथवे नमः। |
76 | क्षीराब्धिशायिनी | Kshirabdhishayini | ॐ क्षीराब्धिशायिने नमः। |
77 | भूतात्म | Bhutatma | ॐ भूतात्मने नमः। |
78 | अनिरुद्ध | Aniruddha | ॐ अनिरुद्धाय नमः। |
79 | भक्तवत्सल | Bhaktavatsala | ॐ भक्तवत्सलाय नमः। |
80 | नर | Nara | ॐ नराय नमः। |
81 | गजेन्द्रवरद | Gajendravarada | ॐ गजेन्द्रवरदाय नमः। |
82 | त्रिधाम्ने | Tridhamne | ॐ त्रिधाम्ने नमः। |
83 | भूतभावन | Bhutabhavana | ॐ भूतभावनाय नमः। |
84 | श्वेतद्वीपसुवास्तव्याय | Shwetadwipasuvastavyaya | ॐ श्वेतद्वीपसुवास्तव्याय नमः। |
85 | सनकादिमुनिध्येयाय | Sankadimunidhyeyaya | ॐ सनकादिमुनिध्येयाय नमः। |
86 | भगवत | Bhagavata | ॐ भगवते नमः। |
87 | शङ्करप्रिय | Shankarapriya | ॐ शङ्करप्रियाय नमः। |
88 | नीलकान्त | Neelakanta | ॐ नीलकान्ताय नमः। |
89 | धराकान्त | Dharakanta | ॐ धराकान्ताय नमः। |
90 | वेदात्मन | Vedatmana | ॐ वेदात्मने नमः। |
91 | बादरायण | Badarayana | ॐ बादरायणाय नमः। |
92 | भागीरथीजन्मभूमि पादपद्मा | Bhagirathi-janmabhumi-padapadma | ॐ भागीरथीजन्मभूमि पादपद्माय नमः। |
93 | सतां प्रभवे | Satam-prabhave | ॐ सतां प्रभवे नमः। |
94 | स्वभुवे | Swabhuve | ॐ स्वभुवे नमः। |
95 | विभव | Vibhava | ॐ विभवे नमः। |
96 | घनश्याम | Ghanashyama | ॐ घनश्यामाय नमः। |
97 | जगत्कारणाय | Jagatkaranaya | ॐ जगत्कारणाय नमः। |
98 | अव्यय | Avyaya | ॐ अव्ययाय नमः। |
99 | बुद्धावतार | Buddhavatara | ॐ बुद्धावताराय नमः। |
100 | शान्तात्म | Shantatma | ॐ शान्तात्मने नमः। |
101 | लीलामानुषविग्रह | Lila-manusha-vigraha | ॐ लीलामानुषविग्रहाय नमः। |
102 | दामोदर | Damodara | ॐ दामोदराय नमः। |
103 | विराड्रूप | Viradroopa | ॐ विराड्रूपाय नमः। |
104 | भूतभव्यभवत्प्रभ | Bhootabhavyabhavatprabha | ॐ भूतभव्यभवत्प्रभवे नमः। |
105 | आदिदेव | Adideva | ॐ आदिदेवाय नमः। |
106 | देवदेव | Devadeva | ॐ देवदेवाय नमः। |
107 | प्रह्लादपरिपालक | Prahladaparipalaka | ॐ प्रह्लादपरिपालकाय नमः। |
108 | श्रीमहाविष्णु | Shrimahavishnu | ॐ श्रीमहाविष्णवे नमः। |