Shani Dev Ashtottara Shatanamavali
No. | Sanskrit | Translation | Mantra |
---|---|---|---|
1 | शनैश्चर | Sanaischara | ॐ श्री शनैश्चराय नमः। |
2 | शान्त | Shanta | ॐ शान्ताय नमः। |
3 | सर्वाभीष्टप्रदायिन् | Sarvabhishta-pradayin | ॐ सर्वाभीष्टप्रदायिने नमः। |
4 | शरण्य | Sharanya | ॐ शरण्याय नमः। |
5 | वरेण्य | Varenya | ॐ वरेण्याय नमः। |
6 | सर्वेश | Sarvesha | ॐ सर्वेशाय नमः। |
7 | सौम्य | Saumya | ॐ सौम्याय नमः। |
8 | सुरवन्द्य | Suravandhaya | ॐ सुरवन्द्याय नमः। |
9 | सुरलोकविहारिण् | Suralokaviharin | ॐ सुरलोकविहारिणे नमः। |
10 | सुखासनोपविष्ट | Sukhasanopavishta | ॐ सुखासनोपविष्टाय नमः। |
11 | सुन्दर | Sundara | ॐ सुन्दराय नमः। |
12 | घन | Ghana | ॐ घनाय नमः। |
13 | घनरूप | Ghanarupa | ॐ घनरूपाय नमः। |
14 | घनाभरणधारिण् | Ghanabharanadharin | ॐ घनाभरणधारिणे नमः। |
15 | घनसारविलेप | Ghanasaravilepa | ॐ घनसारविलेपाय नमः। |
16 | खद्योत | Khadyota | ॐ खद्योताय नमः। |
17 | मन्द | Manda | ॐ मन्दाय नमः। |
18 | मन्दचेष्ट | Mandacheshta | ॐ मन्दचेष्टाय नमः। |
19 | महनीयगुणात्मन् | Mahaniyagunatman | ॐ महनीयगुणात्मने नमः। |
20 | मर्त्यपावनपद | Martyapavanapada | ॐ मर्त्यपावनपदाय नमः। |
21 | महेश | Mahesha | ॐ महेशाय नमः। |
22 | छायापुत्र | Chayaputra | ॐ छायापुत्राय नमः। |
23 | शर्व | Sharva | ॐ शर्वाय नमः। |
24 | शततूणीरधारिण् | Shatatuniradharin | ॐ शततूणीरधारिणे नमः। |
25 | चरस्थिरस्वभाव | Charasthirasvabhava | ॐ चरस्थिरस्वभावाय नमः। |
26 | अचञ्चल | Achanchala | ॐ अचञ्चलाय नमः। |
27 | नीलवर्ण | Nilavarna | ॐ नीलवर्णाय नमः। |
28 | नित्य | Nitya | ॐ नित्याय नमः। |
29 | नीलाञ्जननिभ | Nilanjananibha | ॐ नीलाञ्जननिभाय नमः। |
30 | नीलाम्बरविभूशण | Nilambaravibhushana | ॐ नीलाम्बरविभूशणाय नमः। |
31 | निश्चल | Nishchala | ॐ निश्चलाय नमः। |
32 | वेद्य | Vedya | ॐ वेद्याय नमः। |
33 | विधिरूप | Vidhirupa | ॐ विधिरूपाय नमः। |
34 | विरोधाधारभूमी | Virodhadharabhumi | ॐ विरोधाधारभूमये नमः। |
35 | भेदास्पदस्वभाव | Bhedaspadasvabhava | ॐ भेदास्पदस्वभावाय नमः। |
36 | वज्रदेह | Vajradeha | ॐ वज्रदेहाय नमः। |
37 | वैराग्यद | Vairagyada | ॐ वैराग्यदाय नमः। |
38 | वीर | Vira | ॐ वीराय नमः। |
39 | वीतरोगभय | Vitarogabhaya | ॐ वीतरोगभयाय नमः। |
40 | विपत्परम्परेश | Vipatparamparesha | ॐ विपत्परम्परेशाय नमः। |
41 | विश्ववन्द्य | Vishvavandya | ॐ विश्ववन्द्याय नमः। |
42 | गृध्नवाह | Gridhnavaha | ॐ गृध्नवाहाय नमः। |
43 | गूढ | Gudha | ॐ गूढाय नमः। |
44 | कूर्माङ्ग | Kurmanga | ॐ कूर्माङ्गाय नमः। |
45 | कुरूपिण् | Kurupin | ॐ कुरूपिणे नमः। |
46 | कुत्सित | Kutsita | ॐ कुत्सिताय नमः। |
47 | गुणाढ्य | Gunadhya | ॐ गुणाढ्याय नमः। |
48 | गोचर | Gochara | ॐ गोचराय नमः। |
49 | अविद्यामूलनाश | Avidhyamulanasha | ॐ अविद्यामूलनाशाय नमः। |
50 | विद्याविद्यास्वरूपिण् | Vidhyaavidhyasvarupin | ॐ विद्याविद्यास्वरूपिणे नमः। |
51 | आयुष्यकारण | Ayushyakarana | ॐ आयुष्यकारणाय नमः। |
52 | आपदुद्धर्त्र | Apaduddhartr | ॐ आपदुद्धर्त्रे नमः। |
53 | विष्णुभक्त | Vishnubhakta | ॐ विष्णुभक्ताय नमः। |
54 | वशिन् | Vishin | ॐ वशिने नमः। |
55 | विविधागमवेदिन् | Vividhagamavedin | ॐ विविधागमवेदिने नमः। |
56 | विधिस्तुत्य | Vidhistutya | ॐ विधिस्तुत्याय नमः। |
57 | वन्द्य | Vandhya | ॐ वन्द्याय नमः। |
58 | विरूपाक्ष | Virupaksha | ॐ विरूपाक्षाय नमः। |
59 | वरिष्ठ | Varishtha | ॐ वरिष्ठाय नमः। |
60 | गरिष्ठ | Garishtha | ॐ गरिष्ठाय नमः। |
61 | वज्राङ्कुशधर | Vajramkushaghara | ॐ वज्राङ्कुशधराय नमः। |
62 | वरदाभयहस्त | Varadabhayahasta | ॐ वरदाभयहस्ताय नमः। |
63 | वामन | Vamana | ॐ वामनाय नमः। |
64 | ज्येष्ठापत्नीसमेत | Jyeshthapatnisameta | ॐ ज्येष्ठापत्नीसमेताय नमः। |
65 | श्रेष्ठ | Shreshtha | ॐ श्रेष्ठाय नमः। |
66 | मितभाषिण् | Mitabhashin | ॐ मितभाषिणे नमः। |
67 | कष्टौघनाशकर्त्र | Kashtaughanashakartr | ॐ कष्टौघनाशकर्त्रे नमः। |
68 | पुष्टिद | Pushtida | ॐ पुष्टिदाय नमः। |
69 | स्तुत्य | Stutya | ॐ स्तुत्याय नमः। |
70 | स्तोत्रगम्य | Stotragamya | ॐ स्तोत्रगम्याय नमः। |
71 | भक्तिवश्य | Bhaktivashya | ॐ भक्तिवश्याय नमः। |
72 | भानु | Bhanu | ॐ भानवे नमः। |
73 | भानुपुत्र | Bhanuputra | ॐ भानुपुत्राय नमः। |
74 | भव्य | Bhavya | ॐ भव्याय नमः। |
75 | पावन | Paavana | ॐ पावनाय नमः। |
76 | धनुर्मण्डलसंस्था | Dhanurmandalasamstha | ॐ धनुर्मण्डलसंस्थाय नमः। |
77 | धनदा | Dhanada | ॐ धनदाय नमः। |
78 | धनुष्मत् | Dhanushmat | ॐ धनुष्मते नमः। |
79 | तनुप्रकाशदेह | Tanuprakashadeha | ॐ तनुप्रकाशदेहाय नमः। |
80 | तामस | Tamasa | ॐ तामसाय नमः। |
81 | अशेषजनवन्द्य | Asheshajanavandya | ॐ अशेषजनवन्द्याय नमः। |
82 | विशेषफलदायिन् | Visheshaphaladayin | ॐ विशेषफलदायिने नमः। |
83 | वशीकृतजनेश | Vashikritajanesha | ॐ वशीकृतजनेशाय नमः। |
84 | पशूनां पति | Pashunam Pati | ॐ पशूनां पतये नमः। |
85 | खेचर | Khechara | ॐ खेचराय नमः। |
86 | खगेश | Khagesha | ॐ खगेशाय नमः। |
87 | घननीलाम्बर | Ghananilambara | ॐ घननीलाम्बराय नमः। |
88 | काठिन्यमानस | Kathinyamanasa | ॐ काठिन्यमानसाय नमः। |
89 | आर्यगणस्तुत्य | Aryaganastutya | ॐ आर्यगणस्तुत्याय नमः। |
90 | नीलच्छत्र | Nilachchhatra | ॐ नीलच्छत्राय नमः। |
91 | नित्य | Nitya | ॐ नित्याय नमः। |
92 | निर्गुण | Nirguna | ॐ निर्गुणाय नमः। |
93 | गुणात्मन् | Gunatman | ॐ गुणात्मने नमः। |
94 | निरामय | Niramaya | ॐ निरामयाय नमः। |
95 | निन्द्य | Nindya | ॐ निन्द्याय नमः। |
96 | वन्दनीय | Vandaniya | ॐ वन्दनीयाय नमः। |
97 | धीर | Dhira | ॐ धीराय नमः। |
98 | दिव्यदेह | Divyadeha | ॐ दिव्यदेहाय नमः। |
99 | दीनार्तिहरण | Dinartiharana | ॐ दीनार्तिहरणाय नमः। |
100 | दैन्यनाशकराय | Dainyanashakara | ॐ दैन्यनाशकराय नमः। |
101 | आर्यजनगण्य | Aryajanaganya | ॐ आर्यजनगण्याय नमः। |
102 | क्रूर | Krura | ॐ क्रूराय नमः। |
103 | क्रूरचेष्ट | Kruracheshta | ॐ क्रूरचेष्टाय नमः। |
104 | कामक्रोधकर | Kamakrodhakara | ॐ कामक्रोधकराय नमः। |
105 | कलत्रपुत्रशत्रुत्वकारण | Kalatraputra-shatrutvakarana | ॐ कलत्रपुत्रशत्रुत्वकारणाय नमः। |
106 | परिपोषितभक्त | Pariposhitabhakta | ॐ परिपोषितभक्ताय नमः। |
107 | परभीतिहर | Parabhitihara | ॐ परभीतिहराय नमः। |
108 | भक्तसंघमनोऽभीष्टफलद | Bhaktasanghamano-bhishtaphalada | ॐ भक्तसंघमनोऽभीष्टफलदाय नमः। |